Before after minimal skincare Instagram post (2)
Dit IS HOE MARIJKE ZONDER AL TE VEEL MOEITE 7 KILO AFVIEL

Marijke kwam vorig jaar in September langs voor een intake gesprek omdat ze zich graag fitter wou voelen, maar toch ook wel om af te vallen. En niet geheel zonder resultaat zoals je hieronder ziet!

Before after minimal skincare Instagram post (2)

Afvallen is in de kern best simpel! Althans Marijke. In theorie klopt dit maar in de praktijk blijkt dit helaas toch vaak anders te zijn.

Toch gaf Marijke aan dat het redelijk vanzelf ging! Hoe kan dat vraag jij je vast nu af?

Het verschil zit hem in consistentie en beginnen met kleine stappen maken. Als mens zijn wij tegenwoordig verwend en willen we graag alles het liefste gisteren al. En als dat niet lukt dan gooien we de handdoek in de ring en houden wij ons zelf voor de gek door te zeggen "zie je wel ik kan dit niet".

Dit is helaas het verhaaltje wat wij onszelf constant weer opnieuw vertellen. Maar hoe lang heb jij iets dan echt cosistent geprobeerd?

De kunst om langdurig af te vallen is zorgen dat oude patronen worden vervangen voor nieuwe patronen zodat het jouw nieuwe gewoonte en identiteit wordt waardoor het geen moeite meer kost en je er niet cosntant over hoeft na te denken.

 Dit alles begint met het herschrijven van jouw harde schijf. En dit begint met kleine aanpassingen te maken. Als we te veel gaan veranderen en het alles of niets principe gaan hanteren dan wordt het traject ervaren als zwaar en niet leuk en dan is het gedoemd om te falen.

 Begin daarom met kleine stappen. Drink je bijvoorbeeld frisdrank? Vervang deze dan voor de zero variant en doe dit voor een langere periode en dit wordt straks een nieuwe gewoonte voor jou. Wellicht kan je daarna de zero variant gaan vervangen voor water.

Deed je eerder nooit aan sport? Begin dan eerst met elke week een wandeling van 1 uur. Plan deze bij voorkeur in op een vaste dag en tijd en doe dit voor een lange periode en ook dit wordt net als tandenpoetsen een nieuwe gewoonte voor je.

 Vanaf hier kan je misschien naast het wandelen 1 x per week gaan sporten. enz.

 Het gaat dan wel niet snel maar door deze kleine stappen te maken heb jij niet het gevoel er te veel voor moeten te laten en kost het je ook niet veel moeite maar de teller op de weegschaal zal dan wel blijvend gaan zakken over de tijd!

 Dit is wat wij bij Marijke ook hebben toegepast. Het creeren van een vaste structuur en het doorvoeren van kleine veranderingen zodat je er niet te veel over hoeft na te denken.

Wat Marijke natuurlijk kan dat kan jij ook! En wij helpen jou daar graag ook bij!