IMG 5072

Wil jij graag afvallen in Den Helder?

Uit onderzoek is gebleken dat in Den Helder 36,6% van de inwoners overgewicht heeft en dat zelfs 21,4% van de inwoners obesitas heeft. En deze getallen stijgen met de jaren. Dat is best schrikbarend! Waarom willen of lukt het sommige dan niet om af te vallen ondanks de gezondere voordelen voor je lichaam? Dat is een goede vraag waar wij verder op ingaan.

Het heeft allemaal te maken met onze oerbrein, want deze is immers geprogrameerd om ons in leven te houden. En om ons in leven te houden heeft een mens eten en drinken nodig. Gelukkig maar!

Maar toch aan de andere kant kan ons brein ons ook tegenwerken en ervoor zorgen dat je je letterlijk dood eet over de jaren heen. Ons oerbrein snakt altijd naar meer want het is namelijk bang dat we het niet gaan overleven door hongersnood.

Vroeger was dit misschien aan de orde want het kon even duren voordat je weer kon eten in de oertijd. Je moest immers op jacht of op zoek naar voedsel. Zo kon het eens zijn dat je dagen lang niks te eten had.

Maar nu in deze tijd werkt ons brein nog precies hetzelfde maar het enige verschil is is dat voedsel overvoorradig is in onze maatschappij. En buiten dat om heeft onze voedsel een complete revolutie meegemaakt en bestaat ons voedingspatroon voor een groot deel uit fabrieksvoer. Veelal met slechte verhoudingen aan voedingsstoffen en met zeer veel suiker en chemicalieen om de houdbaarheid te verlengen.  

Kortom we vergiftigen ons lichaam en we raken verslaafd aan suikers. En ons oerbrein denkt het goede te doen door te eten wat voorradig is om niet te sterven aan hongersnood. Maar ons oerbrein beseft dus niet het tegenovergestelde.

Daarnaast hoeven wij als mens niet veel meer te bewegen. Alles om ons heen wordt ons makkelijk gemaakt of we hoeven nergens meer naar toe want met een simpele klik op de knop wordt bijna alles thuis bezorgd. En omdat je in je dagelijkse leven dus niet meer zoveel hoeft te bewegen is er ook in jouw hoofd geen rede om af te vallen want je wordt er niet mee geconfronteerd dat het nodig is.

Dit zijn de twee voornamelijkste redenen dat afvallen vaak niet lukt. Maar gelukkig kan het ook anders. Dus woon jij in Den Helder en wil jij graag duurzaam afvallen dan ben jij bij ons aan het juiste adres! Met Get Fit Lijfstijl zetten wij ons in om Den Helder gezonder te maken zonder overgewicht met ons leefstijl programma of afslank battle.

Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend gesprek met een van onze coaches om te kijken waar wij jou mee kunnen helpen.